Hridaya yoga în România

Hridaya Yoga este Yoga Inimii Spirituale. Este yoga pentru sufletul tău; este o cale spre tine însuţi, pornind de la tine însuţi.

Întotdeauna realizările tale s-au împlinit pentru că ai făcut totul din inimă. Adevarata viaţă o trăieşti când pui inima ta în miezul oricărei activităţi şi când visele-ţi palpită în ritmul inimii. Doar atunci simţi că drumurile ţi se deschid şi nu mai ai obstacole. Cursul vieţii pare dulce şi plin de promisiuni şi vezi că fericirea este aproape.

Astfel este Hridaya yoga – o cale de la Inima ta spre Inima ta.

Yoga in Romania trebuie să aibă un caracter aparte, legat de specificitatea acestui popor. Românii ştiu să trăiască din plin şi în ceea ce fac, Inima le este cel mai des calauză. Caldura sufletelor celor de aici, iubirea cu care ştiu să te inconjoare vin din adâncul frumos al fiinţei lor. De aceea, o cale spirituală care are ca centru Inima si ca ţel – Inima este firească în România.

Modalităţile folosite sunt în principal meditative, dar includ şi lucrul cu corpul fizic ce ne susţine viaţa pe Pământ.

Tema principala a meditaţiilor este descoperirea Inimii. Ne reamintim de ea şi ne propunem să îi redăm adevarata valoare de sursă şi centru al vieţii noastre. Ce ar putea fi mai cuprinzător? Inima ta poate primi în ea totul, poate exprima fericirea, blândeţea, frumuseţea, forţa şi nemărginirea. Pentru că suntem nelimitaţi în iubire şi în visare. Iar cand visul devine o expresie a realitaţii, deja eşti în Inima ta.

Iata si o scurta prezentare a sistemului :

CLICK !!! HRIDAYA – YOGA – YOGA INIMII SPIRITUALE

Publicitate

2 comentarii

Din categoria Articole

2 răspunsuri la „Hridaya yoga în România

 1. Daniel Ionescu

  – Am observat ca , unii instructori au studiat mai multe abordari ale laturii spirituale inclusiv fizica , religie …etc. Deasemenea am observat ca , instructorii in Romania (Kamala, Agama , chiar si unii de la Misa …) au un mod propriu si foarte complex de a aborda cursurile. De aceea yoga in Romania este mai mult decat yoga ci este o impartasire sincera a cunostintelor vaste si a experientelor spiritiuale a celor care au reusit sa depaseasca constrangerile impuse de un „maestru ” sau altul, au reusit sa treaca peste barierele formale si simbolistice ale culturii orientale si au ajuns la esenta ….

  Am cateva intrebari legat de practica spirituala in Romania:

  – Ce legatura exista intre practica spirituala Yoga in Romania si isihasm? Am observat o oarecare combinare armonioasa intre elemente yoga, isihatice …etc In special exercitii de meditatie si rugaciunea inimii…

  – Oare de ce preotii Ortodocsi se opun asa mult practicilor yogine, in conditiile in care multi preoti isihasti (ortodocsi) au strabatut India in pelerinajele lor , au dormit prin ashramuri si au adus o parte din invataturile lor in Romania.. Este evident ca ritul crestin rasaritean are foarte multe elemente orientale , inclusiv imbracamintea preotilor , foarte colorata … Oare nu au aflat ca cei care practica Yoga in Romania sunt crestini si multi dintre ei nu-si reneaga biserica?

  • Nu pot vorbi despre practica yoga din Romania la modul general, ci doar de hridaya yoga pe care o practicam la Centrul Kamala. Este firesc sa existe aspecte comune cu isihasmul. De exemplu rugaciunea inimii te duce in adancul divin al sufletului, ceea ce urmareste si hridaya yoga. De asemenea indemnul crestin de a mentine vie aspiratia, dorul de Dumnezeu, de a duce mintea in inima sunt aspecte esentiale si in hridaya yoga.
   Nu toti preotii critica yoga. Am cunoscut acum mai multi ani un preot deosebit la manastirea Putna. Am avut discutii foarte interesante si deschise cu el referitoare la yoga, crestinism, spiritualitate. Cred ca cei care se opun fie nu cunosc prea mult filozofia yoga, fie se opun tocmai acelor elemente false care s-au suprapus peste puritatea caii yoghine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s