Iubire şi sexualitate

(Introducere în seminarul ”Cei 3 S” – partea I)

A iubi – aceasta vine
tare de departe-n mine.
A iubi – aceasta vine
tare de departe-n tine.”

L. Blaga

Una din cele mai copleşitoare experienţe este cea a intuirii sau a trăirii unităţii tale cu universul.

La nivel metaforic, sau poetic, ne este uşor să vorbim despre aşa ceva. Dar, la nivel existenţial real… totul este mai profund, sau atât de simplu încât cu greu putem să descoperim această minune.

Se spune că suntem în oceanul conştiinţei divine aşa cum o stea de mare îşi trăieşte firesc viaţa în apă. Suntem înconjuraţi de ocean fără să ne mai bucurăm de el (întotdeauna). E totul atât de firesc încât nu mai vedem.

DAR… A nu vedea, înseamnă şi a nu cunoaşte. Seminarul despre Marea înţelepciune dăruită prin cunoaştere – Bhuvaneshvari (a patra dintre Dasha Maha Vidya) a fost după cel despre Înţelepciunea iubirii (Tripura Sundari).

Vă amintiţi versurile lui Blaga?

A cunoaşte. A iubi.
Care-i drumul, ce te-ndeamnă?
A cunoaşte – ce-nseamnă?
A iubi – de ce ţi-e teamă
printre flori şi-n mare iarbă?

Printre flori şi-n mare iarbă,
patimă fără păcate
ne răstoarnă-n infinit
cu rumoare şi ardoare
de albine rencarnate.

Înc-odată, iar şi iară
a iubi e primăvară.”

Iubirea îţi dăruie revelaţia unităţii. Iubeşti şi astfel ieşi din limitele finitului, ale individualului, te desparţi de tine ca persoană pentru a te întâlni cu tine ca visător, ca Creator al lumii şi demiurg desăvârşit. A iubi este premergător lui A FI. Nu poţi să fii fără să iubeşti.

Ce mare lecţie este Iubirea! Şi pentru ca totul să fie reverberat până în adâncul naturii… ne-a fost oferită sexualitatea.

Trăirea sexualităţii ca unificare a principiilor eterne masculin şi feminin, oglindite în bărbat şi femeie ocupă un loc deosebit în modalităţile de transformare spirituală. Beatitudinea sexuală ridicată la nivelul transcendent reflectă acea fericire de natură cosmică, cunoscută în yoga sub numele de ananda.

Cel care foloseşte sexualitatea într-un mod superior antrenează în evoluţie întregul corp, iar transformările care sunt vizate eliberează într-un mod conştient forţele potenţiale, ceea ce are o influenţă pozitivă şi asupra corpului, considerat drept un tot unitar alcătuit din structuri vizibile şi invizibile.

Trăirea unirii cu iubitul (iubita) pornind de la nivel fizic, ajunge să deschidă porţile unirii mistice ce va fi apoi transformată în revelaţia unităţii şi unicităţii divine.

Cine sunt eu?

Cine eşti tu?


Publicitate

Scrie un comentariu

Din categoria Articole, Sexualitate şi spiritualitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s